Rok założenia: 2008Kontakt
program do mailingu i automatycznego wysyłania wiadomości (autoresponder) to podstawa w e-biznesie
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Ramki w mailach Krzywego

Postprzez tkolpaczek
napisane: 25 Maj 2011, o 17:16

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam,
Warto też zaznaczyć, że zaletą takich ramek, jakich używa Krzywy jest to, że się nie "rozjadą" przy zmianie rozmiarów okna z wiadomością w kliencie poczty. Przy testowaniu mailingów z GetResponse z grafiką przy rozszerzaniu okien mi się całość rozjeżdżała co wyglądało okropnie i podejrzewam, że ktoś kto zobaczy takie rozjechane logo nie będzie czytał wiadomości do końca.

Pozdrawiam,
Tomek

Awatar użytkownika
tkolpaczek

Miejscowość: Nowa Sól

A to dla tego, że...

Postprzez Robert Wiliński
napisane: 9 Cze 2011, o 10:15

Paweł Landzberg napisał(a):To zależy od słów użytych w mailach. Mi zwykle maile Pawła klient poczty oznacza jako "ten mail może być próbą oszustwa" - czy coś w tym stylu. Podobnie maila od Adriana Kołodzieja. Dlatego swoje maile najpierw testuję.

Programy pocztowe wywalają taki error, gdy link zamieszczony w wiadomości jest linkiem śledzącym konwersję (tzn. gdy link po kliknięciu przekierowuje na zupełnie inną stronę niż wskazuje). W moich mailingach stosuję globalne śledzenie wszystkich linków, więc w każdej wiadomości, która dostają moi subskrybenci pewnie jest ostrzeżenie "ten mail może być próbą oszustwa".

Jedyną możliwością uniknięcia tego komunikatu jest wyłączenie śledzenia linków, ale wtedy nici z testowania.

Co do ramek Krzywego, to i dla mnie były one inspiracją do tworzenia mailingów w html. Wystarczy trochę pogrzebać w kodzie (lub zlecić stworzenie takiego szablonu) i już mamy fajnie wyglądające unikalne wiadomości.

A co do zarzutu, że po powiększeniu się wszystko rozjeżdża... To kwestia właściwego kodu. Moje szablonu nigdy się nie rozjeżdżają (oczywiście testuję je przed wysyłką)

Awatar użytkownika
Robert Wiliński

Miejscowość: Włocławek

Linki śledzące

Postprzez Paweł Landzberg
napisane: 13 Cze 2011, o 10:44

Ja też stosuję u siebie linki śledzące i program pocztowy nie informuje mnie o niczym, gdy testuje swoje maile, także uważam, że to nadal kwestia doboru słów, które przez program potencjalnie kojarzone są ze spamem. Raz testowałem jedną ze swoich wiadomości i miałem ostrzeżenie o próbie oszustwa. Okazało się, że jedno słowo się do tego przyczyniło, po usunięciu którego wszystko wróciło do normy. Niestety nie pamiętam co to za słowo było ;)

Zarabianie przez Internet - nie dla leniwców
Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Poprzednia

Wróć do Autoresponder

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość