Rok założenia: 2008Kontakt
program do mailingu i automatycznego wysyłania wiadomości (autoresponder) to podstawa w e-biznesie
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witajcie! Piszę pierwszy raz, więc serdecznie witam :)

Otóż nurtuje mnie jedno. Zaplanowałem sobie już cały system marketingowy w Sieci i teraz chciałbym sobie to fajnie zautomatyzować.

Oczywiście nie obędzie się bez AR, więc najpierw zwróciłem się na FreeBota, a on ma super funkcję co-reg, ale też wiele limitów, które ma także ImpleBot.

Spodobał mi się też GetResponse, ma on wiele świetnych funkcji i to za darmo, ale nie ma co-reg.

Dlatego chciałbym się Was, speców, poradzić czy lepiej wybrać wodotryski GR i porzucić co-reg z FB? Tutaj chodzi o branżę MLM i branże produktów informacyjnych.

Pozdrawiam serdecznie,
Piotr Ogiński

Awatar użytkownika
Piotr Ogiński

Lista adresowa nalepiej zarabia

Postprzez kuba_ziol
napisane: 23 Kwi 2011, o 21:47

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witaj.
Moim zdaniem musisz to sobie wszystko przemyśleć i dopasować konkretnie do swojego problemu. Ja osobiście powiem Ci tyle, że swoje dochody ( może niewielkie ale są) opieram wyłącznie na listach adresowych. Dla mnie co-reg to jakieś 30-40 % wszystkich zapisanych więc nie potrafiłbym sobie wyobrazić braku tej funkcji. "Wodotryski" są zawsze atrakcyjne i przyciągają. Kiedyś też bardzo burzyły mi koncepcje tego, co robiłem bo się na nie napalałem, a tu okazywało się że jakieś funkcji użyłem raz na rok, albo wcale ( i nie tylko o autoresponderach tutaj mówię).
To Twoja decyzja, ale dla mnie brak co-reg sprawdzi się w wypadku gdy autoresponder jest czymś w rodzaju "narzędzia do obsługi zamówień". Ja staram się listą zarabiać i co-reg jest niezbędny, bo to zawsze trochę lepsze wyniki :)

A czy Twoja firma wie, czym jest e-marketing?
Awatar użytkownika
kuba_ziol

Miejscowość: Wrocław / Częstochowa

Może małe przenoszenie?

Postprzez Arses
napisane: 24 Kwi 2011, o 08:25

Witaj.
Wpadł mi do głowy pomysł wykorzystywania obydwu AR jednocześnie. Masz zarejestrowanego FreeBoot'a i na nim zbierasz za pomocą co-reg. Zebranych w ten sposób subskrybentów przenosisz na listę w GetResponse i tam dalej się z nią komunikujesz.
Wiem, że rozwiązanie mało wygodne ale to zawsze jakieś rozwiązanie. Nie testowałem jeszcze tego, to tylko moja luźna propozycja.

Pozdrawiam,
Mariusz

Zaczynasz w ebiznesie?
Jeśli tak to zapraszam na bloga gdzie dowiesz się jak zacząć tworzyć własny biznes internetowy
arses.pl projektowanie stron internetowych z CMS
Awatar użytkownika
Arses

Przenoszenie

Postprzez Paweł Landzberg
napisane: 24 Kwi 2011, o 11:06

Arses napisał(a):Masz zarejestrowanego FreeBoot'a i na nim zbierasz za pomocą co-reg. Zebranych w ten sposób subskrybentów przenosisz na listę w GetResponse i tam dalej się z nią komunikujesz.

Niektórzy tak robią ;) Zerknij na inny wątek o autoresponderach.

Zarabianie przez Internet - nie dla leniwców
Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Dzięki wielkie,

Chyba już rozwiałem swoje wątpliwości. W moim systemie mają istnieć listy: darmowa(ebook, seria maili, dużo wiedzy za darmo) -> tani produkt(poprzedzony mailami) -> lista po sprzedażowa taniego -> droższy produkt -> po sprzedażowa droższego -> drogi produkt -> po sprzedażowa(która ma być finalną listą klientów wysokiej jakości). Oczywiście jeszcze inne listy, ale bez takiej automatyzacji jaka powyżej jest wymagana.

Problem rozwiać łatwo, bo darmowa może być na Freebocie, a później SP z formularzem GR.

Teraz jeszcze pytanie: Jaka jest JAKOŚĆ osób zapisanych z co-reg?

Piotr

Awatar użytkownika
Piotr Ogiński

listy

Postprzez patryksokalski
napisane: 24 Kwi 2011, o 18:56

Z tego co piszesz to Twoja tematyka idealnie się nadaje do korzystania z co-rega. Ja mam kilka list i te listy co są związane z e-biznesem to bez co-rega sobie ich nie wyobrażam. Natomiast jeśli chodzi o inna tematykę niż e-biznes to już co-reg nie jest tak efektywny, w niektórych kategoriach jest mało list więc i nie ma kto za bardzo się z tego co-rega zapisywać.

Ja na Twoim miejscu bym pierwszą listę zrobił przez freebota, a resztę już w get-response. To chyba by było najwygodniejsze rozwiązanie. Z drugiej strony jest tak jak pisał Kuba, te wszystkie fajne funkcje są ok jak je używasz. Z praktyki wiem, że większości z nich nie używa się prawie w ogóle. Ja stosując kilka niestandardowych rozwiązań opieram się praktycznie na freebocie głównie i wystarcza. Get-response działa bardzo fajnie jak newsletter na blogu i późniejsze listy już po sprzedażowe.

Awatar użytkownika
patryksokalski

Miejscowość: Stargard Szczeciński

Wróć do Autoresponder