Rok założenia: 2008Kontakt
program do mailingu i automatycznego wysyłania wiadomości (autoresponder) to podstawa w e-biznesie
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Jak oceniasz Benefitera?

Genialny system
1
7%
Mimo paru błędów jest OK
5
36%
Taki sam jak każdy inny
2
14%
Są lepsze systemy
0
Brak głosów
TOTALNA LIPA
1
7%
Nie używam Benefitera
5
36%

Razem głosów : 14

Benefiter - wasze opinie

Postprzez tkolpaczek
napisane: 25 Maj 2011, o 17:09

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam wszystkich,
Ostatnio głośno się zrobiło o Pawle Danielewskim, autorze kursu EXPERT 2.0 . Paweł Danielewski jest również twórcą Benefitera (http://www.benefiter.pl) - darmowego wielokrotnego autorespondera. Od czerwca system ma być płatny, jeżeli ktoś chce posiadać więcej niż jedną listę, jednak proponowane przez twórcę ceny są niskie. Korzystam z Benefitera od kilku miesięcy i powiem Wam, że spisuje się wyśmienicie :) Wbudowane generatory landing page, video landing page oraz popupów, które później można wrzucić na bloga - po prostu genialne rozwiązania, których jeszcze nigdzie nie było. W planach również uruchomienie programu partnerskiego, jednak na razie brak szczegółów. Benefiter jest alternatywą dla freebota oraz innych systemów, a w najbliższym czasie (jeżeli utrzymają się tak niskie ceny) może być również alternatywą dla innych płatnych autoresponderów. Czy ktoś z forumowiczów również korzysta z tego narzędzia? Jak wy je oceniacie ? Jesteście zadowoleni ?

Pozdrawiam,
Tomek

Awatar użytkownika
tkolpaczek

Miejscowość: Nowa Sól

Off Top

Postprzez bartekmedon
napisane: 25 Maj 2011, o 21:29

Wybacz za spam (w razie czego jak ktoś skasuje - spoko looozik :)), ale rzuciła mi się w oczy... Twoja stopka. Można zapytać nieskromnie jak idzie Ci realizacja celu ? Nie musisz rzecz jasna od razu "rzucać" kwotami :)

Pozdrawiam !

Awatar użytkownika
bartekmedon

brakuje jednej opcji w ankiecie

Postprzez Sebastian Nowak
napisane: 25 Maj 2011, o 21:48

tkolpaczek napisał(a):Czy ktoś z forumowiczów również korzysta z tego narzędzia?

Właśnie tego pytania zabrakło w ankiecie :)
Ja np. nie korzystam, i gdyby była opcja do zaznaczenia "Nie korzystam" to bym zaznaczył - miałbyś bardziej miarodajne wyniki - a tak to nie wiesz czy ludzie nie korzystają czy nie chce im się wypełniać ankiety ;)

Pozdrawiam
Seba
Awatar użytkownika
Sebastian Nowak

Małymi krokami do celu ;-)

Postprzez tkolpaczek
napisane: 25 Maj 2011, o 21:55

bartekmedon napisał(a):Wybacz za spam (w razie czego jak ktoś skasuje - spoko looozik :)), ale rzuciła mi się w oczy... Twoja stopka. Można zapytać nieskromnie jak idzie Ci realizacja celu ? Nie musisz rzecz jasna od razu "rzucać" kwotami :)

Zostało mi 5 lat. Na dzień dzisiejszy pracuję jeszcze na etacie, w internecie osiągam pasywny dochód na poziomie 1/3 pensji za etat. Zacząłem też działać w pewnym systemie, który może znacząco podwyższyć mój dochód (Mogę podać szczegóły na PW). W planach otworzenie dodatkowo własnej działalności i robienie w końcu tego, co lubię ;) Myślę, że jestem na dobrej drodze i cel osiągnę. A nawet jak mi się nie uda, to i tak uważam za sukces robienie czegokolwiek w tym kierunku :)

bartekmedon napisał(a):Pozdrawiam !

Ja również i życzę wytrwałości w osiąganiu swoich celów ;-)

Awatar użytkownika
tkolpaczek

Kurde, jak można nie korzystać z Benefitera? :)

Postprzez tkolpaczek
napisane: 25 Maj 2011, o 22:03

Sebastian Nowak napisał(a):
tkolpaczek napisał(a):Czy ktoś z forumowiczów również korzysta z tego narzędzia?

Właśnie tego pytania zabrakło w ankiecie :)
Ja np. nie korzystam, i gdyby była opcja do zaznaczenia "Nie korzystam" to bym zaznaczył - miałbyś bardziej miarodajne wyniki - a tak to nie wiesz czy ludzie nie korzystają czy nie chce im się wypełniać ankiety ;)

Rzeczywiście Sebastianie - zapomniałem o tej opcji :P

Porównując na szybko Benefitera do innych darmowych autoresponderów, to można zaznaczyć, że nie ma limitów wielkości listy adresowej i mamy możliwość wysyłania jednorazowych wiadomości tekstowych do subskrybentów. Dla początkujących użytkowników ten autoresponder wydaje się być idealnym narzędziem dla nich.

Znacie inne darmowe autorespondery? Z jakimi systemami pracujecie na co dzień ?

Awatar użytkownika
tkolpaczek

Imple

Postprzez Paweł Landzberg
napisane: 26 Maj 2011, o 10:52

Zawsze "zieloni" mogą dodać do ankiety opcję ;)

Na co dzień używam Imple/Freebota. Ale coś mi się wydaje, że nie będę tego używać zawsze. Będzie trzeba się przenieść kiedyś na inne systemy.

Ale Benefiter patrząc na funkcje i ceny to całkiem niezły jest, takie odnoszę wrażenie, bo nie używam go.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Mogą :)

Postprzez Sebastian Nowak
napisane: 26 Maj 2011, o 14:36

Paweł Landzberg napisał(a):Zawsze "zieloni" mogą dodać do ankiety opcję ;)

Wiem, wiem, ale nie chciałem ingerować w nieswoją ankietę ;)

Pozdrawiam
Seba
Awatar użytkownika
Sebastian Nowak

Tani i dużo opcji

Postprzez tkolpaczek
napisane: 26 Maj 2011, o 15:55

Paweł Landzberg napisał(a):Na co dzień używam Imple/Freebota. Ale coś mi się wydaje, że nie będę tego używać zawsze. Będzie trzeba się przenieść kiedyś na inne systemy.

Ale Benefiter patrząc na funkcje i ceny to całkiem niezły jest, takie odnoszę wrażenie, bo nie używam go.

Jeszcze do końca maja Benefiter jest darmowy całkowicie. Płatności i podział na pakiety od 1 czerwca ma być, ale i tak ceny znośne. Co do freebota to mnie zniechęcił brak mailingów...

Innowacyjne połączenie systemu partnerskiego oraz MLM. Niskie koszty uczestnictwa oraz zwrot inwestycji już po znalezieniu pierwszego poleconego. Takie rzeczy tylko w GiftsRollUp
Awatar użytkownika
tkolpaczek

Mimo paru błędów jest OK

Postprzez Kamil Krzysztof Łapiński
napisane: 28 Maj 2011, o 10:52

Jest sporo rzeczy, które mi się w Benefiterze nie podobają, ale kiedy patrzę na cenę i ogólną "przyjazność" - dochodzę do wniosku, że te wady "są do przeżycia" ;-)

Część wad zgłosiłem jako sugestie, części nie. Co mi się nie podoba?

* Maile tylko jako HTML (chętnie wysłałbym maila czysto tekstowego)
* Brak stopki w mailu do wszystkich (chociaż jakiś czas już nie testowałem, więc może się to zmieniło)
* Brak możliwości wyboru własnej stopki (mimo, że taka opcja w teorii jest)
* Wyłączony import adresów (podobno chwilowy, się okaże, dobrze, że export jest aktywny)
* Dziwny system raportowania (Albo to ja jestem kretynem i nie umiem korzystać, albo to wina systemu, ale z masy linków w mailach tylko jeden jest raportowany)
* Co-Reg (działa świetnie! na prawdę! niestety po wyczerpaniu puli punktów "wypadłem z listy" czy coś, bo mimo, że punkty mi się ponownie nazbierały, to nikt się z Co-Rega nie zapisuje)
* Brak integracji list (relacji między listami na jednym koncie)

Generalnie jestem fanem FUMPa i innych systemów, które można mieć "u siebie". Kiedy spotkałem się z Benefiterem wizja kupienia FUMPa stała się bardziej odległa, więc... Tak, mimo mojego malkomenctwa jestem z tego systemu zadowolony :-) Nie wykupię jednak drogiego abonamentu (z tych wyższych) z prostej przyczyny - większość interesujących mnie funkcji w pełnym abonamencie nie działa. A skoro muszę wykonywać je ręcznie... To mogę wykonywać je ręcznie płacąc przy tym mniej ;-)

Pozdrawiam!

Kurs Uwodzenia Kobiet - Popraw swoje relacje z kobietami w ciągu 21 dni!
Awatar użytkownika
Kamil Krzysztof Łapiński

Miejscowość: Białystok

Benefiter

Postprzez tkolpaczek
napisane: 28 Maj 2011, o 16:45

Kamil Krzysztof Łapiński napisał(a):* Maile tylko jako HTML (chętnie wysłałbym maila czysto tekstowego)

Mi również brakuje tej opcji. Wybór wiadomości html oraz tekstowych to powinna być podstawa

Kamil Krzysztof Łapiński napisał(a):* Brak stopki w mailu do wszystkich (chociaż jakiś czas już nie testowałem, więc może się to zmieniło)

Już działa ;) Subskrybent może się wypisać z listy w każdej chwili.

Kamil Krzysztof Łapiński napisał(a):* Dziwny system raportowania (Albo to ja jestem kretynem i nie umiem korzystać, albo to wina systemu, ale z masy linków w mailach tylko jeden jest raportowany)

Mimo kilku linków w różnych wiadomościach w raportach mam pustkę, więc nie wiem jak to działa :)

Ogólnie system wypada nieźle na tle konkurencji. Miejmy nadzieję, że po uruchomieniu płatności za Benefitera będziemy mogli używać autorespondera już bez tych błędów :)

Pozdrawiam,
Tomek

Pozdrawiam![/quote]

Innowacyjne połączenie systemu partnerskiego oraz MLM. Niskie koszty uczestnictwa oraz zwrot inwestycji już po znalezieniu pierwszego poleconego. Takie rzeczy tylko w GiftsRollUp
Awatar użytkownika
tkolpaczek

Następna

Wróć do Autoresponder