Niniejszym informuję Allegrowiczów i wszystkich uczestników tego "pokrzywionego" forum, że od niedawna istnieje system Nasza-Klasa-Allegro.
Polega to w skrócie na tym , że wchodzący na Naszą-Klasę ludzie widzą u dołu strony nasze aukcje na allegro.
Aby uruchomić opcję nie trzeba się natrudzić. Wchodzimy na nasze konto na stronę główną i po prawej widzimy "klikacza" powiąż moje konto z Allegro. To samo można uczynić z poziomu edycji własnego profilu w zakładce zaawansowane.
System wymaga tylko podania własnego Nicka Allegro i hasła. Hasło nie jest (ponoć) przechowywane na serwerach N-K. Póki co jest to opcja bezpłatna, ale może się to zmienić.
Nasze aukcje widzą tylko nasi znajomi , którzy zaakceptowali naszą obecność na N-K.
Powodzenia w aukcjach na allegro
12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Sempowicz Jerzy
Zegarkowy sklep internetowy http://www.reloj.pl
Najnowsze dziecko e-sutenera (tak do mnie mówi ten zbok Krzywy) http://www.luzne-zwiazki.pl
Najnowsze dziecko e-sutenera (tak do mnie mówi ten zbok Krzywy) http://www.luzne-zwiazki.pl
-

Jerzy Sempowicz - Posty: 122
- Miejscowość: Jelenia Góra
Wiesz GreK, każdy ma swoje zdanie i podejście do biznesu.
Dla jednych każda nowa możliwość:
- promocji
- sprzedaży
- darmowej reklamy
szczególnie, jeśli nie wymaga od nas wielkich nakładów czasu i pracy (tak jak tutaj - tylko parę kliknięć), to okazja, którą należy wykorzystać. I tyle.
Dla innych: to inwigilacja, wchodzenie w prywatność, szpiegowanie.
Coś Ci powiem, Stary: jeśli nie chcesz być inwigilowany - nie korzystaj z Internetu wcale!
Jeśli serfujesz po stronach, używasz Google, korzystasz z różnego typu oprogramowania, które komunikuje się ze Światem przez Sieć - są ludzie, którzy wiedzą o Tobie "wszystko". I nic na to nie poradzisz. Albo to zaakceptujesz, albo będziesz walczył z wiatrakami. Twój wybór. Ja wolę robić swoje i olewać szpiegowanie mnie
Dla jednych każda nowa możliwość:
- promocji
- sprzedaży
- darmowej reklamy
szczególnie, jeśli nie wymaga od nas wielkich nakładów czasu i pracy (tak jak tutaj - tylko parę kliknięć), to okazja, którą należy wykorzystać. I tyle.
Dla innych: to inwigilacja, wchodzenie w prywatność, szpiegowanie.
Coś Ci powiem, Stary: jeśli nie chcesz być inwigilowany - nie korzystaj z Internetu wcale!
Jeśli serfujesz po stronach, używasz Google, korzystasz z różnego typu oprogramowania, które komunikuje się ze Światem przez Sieć - są ludzie, którzy wiedzą o Tobie "wszystko". I nic na to nie poradzisz. Albo to zaakceptujesz, albo będziesz walczył z wiatrakami. Twój wybór. Ja wolę robić swoje i olewać szpiegowanie mnie
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Nie sposób Ci przyznać racji
To przyznajesz mi rację czy nie? Zjadłeś jedno "nie"? Hehhehehe
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
Taki troche kolejny kicz ta nasza-klasa jak dla mnie,
no ale wazne dla tworcow, ze stworzyli ludziom potrzebe.
Teraz moga tylko trzepac kase
Z taka popularnoscia, PR itp. maja ogromne pole do popisu.
Allegro na n-k? - kolejna mozliwosc, kolejna funkcjonalnosc, kolejni uzytkownicy
no ale wazne dla tworcow, ze stworzyli ludziom potrzebe.
Teraz moga tylko trzepac kase
Z taka popularnoscia, PR itp. maja ogromne pole do popisu.
Allegro na n-k? - kolejna mozliwosc, kolejna funkcjonalnosc, kolejni uzytkownicy
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
krzywy-admin napisał(a):Nie sposób Ci przyznać racji
To przyznajesz mi rację czy nie? Zjadłeś jedno "nie"? Hehhehehe
Nic nie zjadłem
-

GreK - Posty: 60
Jak się sprzedaje tylko wytwór swojej myśli , lub wytwór obcych osób i kasuje tylko prowizję od tej sprzedaży to rzeczywiście możliwości jakie dała N-K mogą wydawać się kiczowate . Nie ma się nic zainwestowanego , żadnej gotówki !!
Ale jak się ma na stanie (magazynie) towar za 300-400 tysięcy zł i musi się go sprzedać i zapłacić kontrahentom to zmienia się człowiekowi optyka widzenia !!!
A możliwość "widzenia" moich np. aukcji na N-K przez kilkuset moich znajomych dała możliwość dodatkowego zarobku !Za free ! I z pominięciem zdziercy z allegro !!!!!!!!!!! Bo przecież to moi kumple i znajomi , nie? Ja mam więcej w kieszeni (pomijam opłaty) , znajomi też (pomijają koszty wysyłki) WIN-WIN !!!
Czy nadal ktoś jeszcze twierdzi , że to shit ??
Ale jak się ma na stanie (magazynie) towar za 300-400 tysięcy zł i musi się go sprzedać i zapłacić kontrahentom to zmienia się człowiekowi optyka widzenia !!!
A możliwość "widzenia" moich np. aukcji na N-K przez kilkuset moich znajomych dała możliwość dodatkowego zarobku !Za free ! I z pominięciem zdziercy z allegro !!!!!!!!!!! Bo przecież to moi kumple i znajomi , nie? Ja mam więcej w kieszeni (pomijam opłaty) , znajomi też (pomijają koszty wysyłki) WIN-WIN !!!
Czy nadal ktoś jeszcze twierdzi , że to shit ??
Sempowicz Jerzy
-

Jerzy Sempowicz - Posty: 122
- Miejscowość: Jelenia Góra
Nie no ogolnie dobry pomysl z ta N-K i Allegro.
Po prostu nie lubie serwisow tego typu ze wzgledu na mentalnosc spolecznosci sie tam gromadzacych. Wszyscy sie tak sztucznie zachowuja tam, ze masakra. Albo zaproszenia w stylu " hej widzialem(am) Cie raz, zostaniesz moim znajomym". Sorry ale po co mi ktos kogo nie znam.
Dobra to ja moze nie pisze dalej, bo tylko uwidaczniam swoja niechec do N-K
Ale ogolnie to nie mam zastrzezen co do idei. Gdybym mial cos wiecej wspolnego z Allegro tez bym sie pewnie tam zakrecil
Wprawdzie to jest kolejna forma promocji swoich produktow
Po prostu nie lubie serwisow tego typu ze wzgledu na mentalnosc spolecznosci sie tam gromadzacych. Wszyscy sie tak sztucznie zachowuja tam, ze masakra. Albo zaproszenia w stylu " hej widzialem(am) Cie raz, zostaniesz moim znajomym". Sorry ale po co mi ktos kogo nie znam.
Dobra to ja moze nie pisze dalej, bo tylko uwidaczniam swoja niechec do N-K
Ale ogolnie to nie mam zastrzezen co do idei. Gdybym mial cos wiecej wspolnego z Allegro tez bym sie pewnie tam zakrecil
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
nie wiem co o tym myśleć, mam znajomą co handluje damskimi butami na allegro (koleżanka zwolniła się z pracy u mnie z firmy i tym się trudni - może między innymi, nie pytałem ją czy tylko
) i trochę mnie te jej buty wkurzają na mojej stronie głównej w N-K.
Nie wiem czy to się da wyłączyć.
Wg mnie aktualny właściciel N-K postanowił robić kasę na wszystkim na czym się da, nie skupiając się na jakiejkolwiek długofalowej strategii. Ale może to ma sens - "trzepiemy kasę póki jest popularność"
pozdrawiam
BM
Nie wiem czy to się da wyłączyć.
Wg mnie aktualny właściciel N-K postanowił robić kasę na wszystkim na czym się da, nie skupiając się na jakiejkolwiek długofalowej strategii. Ale może to ma sens - "trzepiemy kasę póki jest popularność"
pozdrawiam
BM
-

Bartosz Michalski - Posty: 34
12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-