Rok założenia: 2008Kontakt
promocja i reklama na portalach aukcyjnych, czyli głównie na Allegro
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Kontakt

Postprzez Hassel Von Hoff
napisane: 20 Sty 2012, o 14:32

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

W wielu przypadkach, w szczególności gdy kupujemy coś drogiego liczy się kontakt ze sprzedawcą, czy i w jaki sposób odpowiada na pytania. Przykład kilka lat temu chciałem kupić Iphone 3GS. Moją uwagę przyciągnęła jedna aukcja. Produkt opisany świetnie wszystko niby się zgadzało, ale cena choć nie taka niska, była znacznie atrakcyjniejsza od innych. W odpowiedzi na pytanie, czy jest to aby na pewno produkt firmy Apple, a nie podróbka z Tajwanu?" otrzymałem, krótką odpowiedź "wszystkie informacje są w opisie aukcji". Temu panu podziękowałem.

Ile mogą kosztować srebrne monety? To zależy od tego, jakie to są monety. Ceny tych o nazwie „Morgan Dollar” z 1895 roku sięgają nawet 120 tys. dolarów za sztukę. To rodzynki w miliardowej emisji.
Hassel Von Hoff

tak bywa

Postprzez it-spleen
napisane: 21 Sty 2012, o 12:44

Niestety tak bywa. A jeszcze lepiej jak się prosi o zdjęcia albo odbiór osobisty. I nie wiedzieć czemu, nagle sprzedający nie odpisuje:)

Meble kuchenne i szafy wnękowe od Ekki Design to połączenie najwyższej jakości z wysokim poziomem funkcjonalnym. Ekki Design od wielu lat działa na rynku wykończenia wnętrz. Po meble kuchenne i szafy tylko do Ekki. Zapraszamy!
Awatar użytkownika
it-spleen

Miejscowość: Tarnowskie Góry

Cena, ale nie najniższa

Postprzez Mirek Skwarek
napisane: 10 Mar 2012, o 19:53

Jeżeli mam odpowiadać jako klient, to wybieram cenę (ale nie najniższą). Inny bardzo ważny dla mnie element to wiarygodność. Niestety znam tyle różnych historii, że jeżeli ktoś twierdzi, że może być na 100% pewny sprzedającego, to chyba sam siebie oszukuje. Więc, oszukuję siebie i sprawdzam wiarygodność :-)

Gratisy także biorę pod uwagę, uwielbiam prezenty (kto ich nie lubi).

Jeżeli mam odpowiadać z pozycji Twojej strategii sprzedaży, to planuj zbudowanie swojej grupy potencjalnych klientów, tak żeby nie porównywali Cię z innymi. Tylko raz na Allegro zdarzyło mi się, żeby ktoś popracował nad relacjami ze mną jako kupującym, niestety wysłał do mnie tylko jednego emaila. A tak dobrze się zapowiadało, chciałem płacić mu więcej :-)

Awatar użytkownika
Mirek Skwarek

cena

Postprzez Sylwek Kalinowski
napisane: 11 Mar 2012, o 19:30

Cena jest bardzo istotna gdy sprzedajemy identyczny produkt który sprzedaje konkurencja. Alternatywą jest stworzenie produktu unikalnego. Czyli do produktu który sprzedaje wielu sprzedawców staraj się coś dorzucić, może to być jakaś usługa uzupełniająca, jakaś ekstra gwarancja, jakiś bonus który Ciebie nic nie kosztuje (np. specjalny raport, specjalna video instrukcja itp itd). Wtedy cena może już nie być taka istotna.

pozdrawiam,
Sylwek
www.SukcesAukcjonera.pl
Awatar użytkownika
Sylwek Kalinowski

Poprzednia

Wróć do Aukcje, czyli Allegro

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość