Witam Forumowiczów,
Zastanawiam się głęboko nad tym czy wszyscy, którzy wystawiają na allegro kolejne produkty do sprzedaży, dobrze wykorzystują tę platformę również pod względem całkowitego zautomatyzowania sprzedaży. Moim zdaniem nie do końca ma to miejsce choćby ze względu na to, że serwis mimo, iż proponuje sprzedaż i transakcje on-line to jednak potrzeba do tego osób, które zatwierdzą zakup lub potwierdzą chociażby adres do przesyłki. Spotykam tam coraz częściej dużo różnego rodzaju produktów cyfrowych, które nadawałyby się znakomicie do całkowitej dystrybucji cyfrowej i pełnego zautomatyzowania sprzedaży. Myślę, że coraz więcej tego typu produktów możemy w sieci zakupić, jak choćby zdjęcia, muzykę reklamową, ebooki, e-wydania. Głównie sprzedają takie produkty sklepy internetowe, co jednak by się stało gdyby stworzyć coś podobnego na skalę Allegro, tyle że dla plików cyfrowych.
Temat ten mnie tak zaintrygował, że zacząłem szukać w sieci platformy, która taką ideę, by poruszała i co ciekawe okazało się, że po kilku minutach wnikliwego analizowania wyników google'a znalazłem taki oto portal: biteo.pl. Ciekawa, alternatywa dla wszystkich, którzy dotąd korzystali tylko z allegro, by sprzedawać produkty, które później i tak przesyłali e-mailem. Skrypty, aplikacje, muzyka itp. Atrakcyjna funkcjonalosc portalu według mnie ma potencjał choć dużo jeszcze trzeba by nad nim popracować pod rożnymi względami. Według mnie duża pochwała dla twórców za odwagę, przy takiej dużej konkurencji, która jeśli podłapie temat będzie mogła zdecydowanie szybciej wypromować swoją markę ze względów na lepsze finanse. Zresztą, (taka dygresja)allegro coraz częściej robi się platformą e-commerce zbliżoną do sklepów, ze względu na ostatnią promocję w mediach opcji "Kup teraz", tyle że można tam samemu wystawić coś do sprzedaży.
Jestem ciekawy co Wy myślicie na ten temat i jak oceniacie tę internetową ciekawostkę?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
I udało Ci się znaleźć własny serwis? Gratulacje!!!
Dokładnie tak. Zaraz wysyłam ostrzeżenie jaqobowi.
Ale wątek zostawię dla potomnych. Niech widzą, że ktoś tutaj nieetycznie promuje biznes i wprowadza innych w błąd.
4 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Moim skromnym zdaniem pomysł dobry jednakże podejście do promocji nie te
Co mam na myśli... a no to że właściciel uważa odbiorców swojej reklamy za idiotów, co działa na jego niekorzyść.
Co mam na myśli... a no to że właściciel uważa odbiorców swojej reklamy za idiotów, co działa na jego niekorzyść.
- Mateusz A.
- Miejscowość: Wrocław
jaqob napisał(a):Temat ten mnie tak zaintrygował, że zacząłem szukać w sieci platformy, która taką ideę, by poruszała i co ciekawe okazało się, że po kilku minutach wnikliwego analizowania wyników google'a znalazłem taki oto portal: biteo.pl
I udało Ci się znaleźć własny serwis? Gratulacje!!!
Mateusz A. napisał(a):właściciel uważa odbiorców swojej reklamy za idiotów, co działa na jego niekorzyść.
Dokładnie tak. Zaraz wysyłam ostrzeżenie jaqobowi.
Ale wątek zostawię dla potomnych. Niech widzą, że ktoś tutaj nieetycznie promuje biznes i wprowadza innych w błąd.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Ok Ok ale traffic ma. No każdy próbuje jak potrafi
Ja osobiście nie jestem zwolennikiem allegro i moim skromnym zdaniem jego popularność troszkę zepsuła rynek sklepów internetowych. Na zachodzie było tak, że najpierw były sklepy internetowe, ludzie nauczyli się kupować on line, potem weszły aukcję, jednak nie zdominowały one e-handlu, u nas jest odwrotnie, rynek opanowany przez aukcję i każdy o kupowaniu w sieci myśli o allegro. A na podany link nawet nie wszedłem, lecz przecież może człowiek miał dobre intencje więc starajmy się zrozumieć. 

Paolina.pl Bielizna & Gadżety Erotyczne
- autofolie
4 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-