co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
słuchaj książek w samochodzie i na spacerze - czego warto słuchać dla rozwoju?

Chciałem Wam dziś polecić rewelacyjny audiobook. Niedawno robiłem zbiorcze zakupy z Złotych Myślach. Zaszalałem okrutnie - była promocja urodzinowa i za 50% ceny można było kupować do woli (warunkiem takiej zniżki było bodajże kupienie minimum 5 ebooków, audiobooków czy wersji drukowanych). Ja wydałem jakieś... 170-180 PLN :mrgreen: . Czyli normalnie bym wydał jakieś 350. Super! Wiedzą jak zarabiać kasę, hehe. Win-win - to lubię.

No i mam kilkanaście nowych rzeczy do słuchania. Tzn. może niecałe 10 nowych, bo przyznam się, że kilka audiobooków po prostu odpiraciłem :? Miałem je skądś, słuchałem, lubiłem - a teraz mam już wszystko legalne. Tak jak należy :D

Dziś polecam każdemu z Was świetny audiobook:
46 zasad zdrowego rozsądku
autorstwa Witolda Wójtowicza

Naprawdę rewelacyjna publikacja! Ja mam audiobook, bo mam ograniczony ekstremalnie czas, zatem słucham gdzie się da: na spacerze z psem, Fredziem, w samochodzie, jak biegam, czasami do snu (qrde, potem często mnie uszy bolą, bo mi się słuchawki douszne wbijają jak zasnę, hehe). Jest oczywiście ebook lub nawet drukowana książka. Jak ktoś chce, można też kupić CD. Tylko po co? 8 złotych drożej od mp3. A plik mp3 ściągasz w parę minut (chyba że masz żółwie łącze) i robisz co chcesz - nagrywasz na płytę, wgrywasz do mp3-playera czy co tam jeszcze przyjdzie Ci do głowy.

46 zasad zdrowego rozsądku to publikacja dla każdego. Gość pisze fajnym językiem. Na luzie. Krótkie zdania. Język "mówiony".
Czasami jest trochę kontrowersyjny. Czasami wręcz, moim zdaniem, stronniczo i błędnie podchodzi do pewnych spraw. Np. tak zbluzgał wszelkie Programy Partnerskie, że szkoda gadać. Uważa PP za naciąganie ludzi, a partnerów na frajerów. Ale nic to. Można mu wybaczyć masakryczne wręcz uogólnienie. Pewnie się gdzieś zraził i uprzedził. Nikt nie jest ideałem :D
Ale nie zmienia to obrazu całości publikacji! Przesłuchałem ją już ze 2-3 razy i chcę jeszcze.

Szczerze polecam

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Kiedyś słuchałem jakiegoś szkolenia które on prowadził - faktycznie facet ciekawie i kontrowersyjnie mówi :)
Poszalałeś z zakupami :) A dajże człowieku linka partnerskiego ;) Ostatnio nawet sevena prosiłem o takiego linka - jesteście partnerami to miejcie coś z tego :) Nie bójcie się - jak ktoś nie będzie chciał z twoim cookies na dysku czegokolwiek zakupić to nie zakupi...a tak może te kilka złociszy gdzieś skapnie (chociażby na nową książkę )

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

Zmieniłem ostatnio nieco koncepcję, Marcinie. Nie będę dawał niemal wcale linków partnerskich. Powód? Prosty: nie kalkuluje mi się to i nie pasuje do mojej strategii. Dlaczego? Bo zarabiam grosze na PP (no może złotówki, ale niewiele), a wiele osób wkurzają linki partnerskie. Nic na to nie poradzimy - tak jest i tyle. Komuś może to nie szkodzić. OK. Ale mi szkodzi odrobinę czasami.
Chcę na forum pomagać ludziom. A link partnerski sugeruje (wiem, wiem - nie sugeruje, ale niektórzy tak sądzą!), że nie pomagam tylko próbuję wcisnąć link i zarobić...
Dlatego olewam to. Nie daję więcej linków partnerskich, może poza wyjątkowymi sytuacjami (oczywiście jak ktoś sam poprosi, to chętnie wysyłam link - to jest inna sytuacja).
W najbliższym czasie będę aktualizował kurs pozycjonowania. I właśnie usunę wszystkie linki partnerskie z niego (oczywiście aktualizacja będzie dotyczyła również wielu innych elementów - to tylko jeden z nich). Być może część z Was uzna, że coś mi odbiło. Możecie mi wierzyć: przemyślałem to bardzo dobrze. I w moim przypadku, gdy staram się sukcesywnie budować opinię eksperta ebiznesowego, te linki partnerskie tylko mi szkodzą.

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

hmm no może w Twoim przypadku to jest sens :) PP to w sumie też ebiznes ;p

Linki z refami u Ciebie znalazłem tylko przy adderze i IM2 chyba że coś się jeszcze pojawiło a ja tego nie dostałem :)

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

link partnerski sugeruje (wiem, wiem - nie sugeruje, ale niektórzy tak sądzą!), że nie pomagam tylko próbuję wcisnąć link i zarobić...

Coś w tym jest, może nie do końca nawet musi być tak ekstremalnie, ale gdy widać, że jako ekspert polecasz coś na czym zarabiasz, wówczas pojawia się automatycznie pytanie, czy to naprawdę jest takie dobre, czy "est takie dobre bo daje zarobek ekspertowi".
Trudno potraktować wówczas, taką informajcę jako obiektywną - wydaje mi się, ze to wymaga jeszcze większego zaufnia ze strony klienta.
Nie tylko musi zaufać, żeś ekspert, ale dodatkowo, żeś ekspert nie zależny ;)

To tak jak z lekarzami i firmami farmaceutycznymi - trudno uwierzyć, gdy lekarz mówi "to jest najlepszy lek na tę chorobę", że to chodzi o moje dobro a nie zobowiązania lekarza względem firmy farmaceutycznej.

Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Miejscowość: Warszawa

Masz rację trochę brakuje nam zaufania i to w każdej sferze.
Tak się zastanawiam ilu internautów w ogóle się zorientuje że link który wrzuca nam expert jest linkiem partnerskim ? Może snuć przypuszczenia jeśli ktoś korzysta z programów typu tnij.org (skracają długość linka), ale tak normalnie...
Zaufanie - to że expert coś poleca to znaczy że to jest dobre.
Sumienie - zarabiam na szkoleniu, dodatkowo polecam coś z PP - mogę zarobić, prędzej czy później ktoś na tych ludziach zarobi - dlaczego nie ja ? :>

To my sami stawiamy sobie takie dziwne zapory...sam expert napisał: "niemal wcale..." :D

Ja to czasami przyrównuję do Restauracji Pod Złotymi Łukami - potocznie zwanymi McDonaldsami - wszyscy wiedzą że jedzenie z gumy jest niezdrowe, ale dość dużo osob zjada tam czasami jakiegos cheesburgera ;)
Do tego popija Coca-Cola która skutecznie przetyka jelita ;)

Ok to nie temat na do takiej dyskusji ;p

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

Wróć do Audio-booki

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość